Fasad & Taktvätt

Fasadtvätt

Tvättar rent – skonsamt och miljövänligt
BioRent är experter på fasadtvätt. Vi tvättar alla typer av fastigheter och fasader. Alger, smuts, avgaser, sot och föroreningar tvättas bort från fasaden. Med en professionell fasadtvätt förlänger ni livslängden på er fastighet och får ett trevligt utseende på er byggnad.

En fasadtvätt skyddar fastigheten från framtida skador som frostskador, saltutfällningar, biologisk påväxt och hindrar att smutsen sätter sig djupare in i er vägg och gör att fasaden kan andas bättre.

BioRent använder miljöcertifierade produkter och vill använda så få kemikalier som möjligt.

Metod – så här jobbar vi

Innan tvätt besiktigar man fasaden och gör en bedömning av utrustning och medel. Först sköljs fasaden med varmt vatten. Efter det appliceras F14, ett alkaliskt rengöringsmedel på, sedan spolas fasaden av med vatten.

På det följer en impregnering som skyddar mot vatten och salter och därigenom håller väggen torr och ökar ytans livslängd.

Taktvätt

En miljöcertifierad rengöring på djupet
BioRent är experter på fasadtvätt. Vi tvättar alla typer av fastigheter och fasader. Alger, smuts, avgaser, sot och föroreningar tvättas bort från fasaden. Med en professionell fasadtvätt förlänger ni livslängden på er fastighet och får ett trevligt utseende på er byggnad.

En fasadtvätt skyddar fastigheten från framtida skador som frostskador, saltutfällningar, biologisk påväxt och hindrar att smutsen sätter sig djupare in i er vägg och gör att fasaden kan andas bättre. BioRent använder miljöcertifierade produkter och vill använda så få kemikalier som möjligt.

Underhåll av ditt tak

Om påväxten sitter kvar för länge kan takets ytskikt bli skadat och vatten sprida sig ned under taket eftersom påväxt suger åt sig fukt. Detta riskerar att ge fuktskador och vattenläckage på huset. Att regelbundet tvätta taket ger ett fräscht resultat. Smuts och mögel får inget fotfäste och medlen vi använder är miljövänliga. Taktvätt är en ekonomisk lösning på lång och kort sikt. Det är möjligt att man höjer hela husets värde, takets livslängd ökar och det är billigare än att lägga nytt tak.

Efter en taktvätt städar vi efter oss! BioRent tvättar rent. Medlen vi använder är biologiskt nedbrytbara. BioRent kan ge årlig service!

Metod – så jobbar vi

En djupgående taktvätt är ibland helt nödvändig.
Vi kollar att takpannor är hela och ligger fint. Sedan spolas taket med högtryckstvätt och varmt vatten för att avlägsna påväxt. Efter det läggs ett vattenbaserat alkaliskt fasadrengöringsmedel på ett par minuter, som tvättas av. Det kan följas av en impregnering som håller den behandlade ytan ren från alger, mögel och mossa.

Kontakta oss för mer information!

Klottersanering

Vandalism och vårdslöshet
Det bästa sättet att få bort klotter är att regelbundet sanera för all eventuell graffitti och klotter. Klotter följer på klotter. Nedklottrade kvarter och fasader kan lätt ge ett vårdslöst intryck. Att ta bort klotter är att förebygga klotter. BioRent klottersanering är mer skonsam för miljön och kommer när ni ringer! BioRent är miljövänliga och arbetar bara med nedbrytbara kemikalier.

Alla typer av klotter

Det finns olika fasad och väggtyper som till exempel lättbetong, kakel, marmor, trä, glas och stål och olika typer av klotter som spray, tusch och tectylklotter. BioRent gör alltid en enskild bedömning av fasaden för varje enskilt uppdrag. BioRents professionella team är rätt lag att anlita, för all slags klotter du som privatperson, bostadsrättsförening eller företag står inför.

Metod – så jobbar vi

Det finns varierande metoder för att ta bort klotter. Först sköljs fasaden upp med varmt vatten. Olika miljöanpassade klotterborttagningsmedel sprutas, målas eller penslas över klottret. Sedan sköljes området av med varmt vatten.

Tveka inte att ta kontakt med oss!